Gerookte camembert

© iStock
  • Moeilijkheid

Je kunt dit recept gebruiken voor diverse zachte kazen.

Ingrediƫnten

1 camembert op zijn geheel in een houten doos

1 stokbrood

350 g veenbessen (vers of diepgevroren)

100 g vanillesuiker

3 steranijs

1 kaneelstok

1 dl donkere rum

Bereiding

1. Zet de kaas in het doosje, zonder deksel, in de rooktunnel van de Cactus Jack of aan de rand van de barbecue die aan het uitgaan is (onder deksel). Gooi regelmatig vuurkruiden op de kolen om de aroma’s te ontwikkelen rond de camembert, die zachtjes aan het smelten is in zijn korst. Houd de temperatuur zeer laag en laat de camembert een 20-tal minuten koud roken.

2. Doe de veenbessen in een pan met de suiker, steranijs, kaneel en rum. Zet de pan op het vuur en kook tot bessengelei.

3. Snijd het stokbrood in stukken. Open de camembert en giet gesmolten kaas over het brood en lepel daar wat bessen bij.

Tip: Vuurkruiden kun je vervangen door een mengeling van geplette jeneverbessen, rozemarijn, basilicum, geplette koriander en laurier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content