Gerijpt rundvlees, duxelle, aardappelschijfjes en pastinaak.

10/06/11 om 11:02 - Bijgewerkt om 11:02

Geef je waardering

Gerijpt rundvlees, duxelle, aardappelschijfjes en pastinaak.

Ingrediënten

Voor 4:

  • 800 g rundvlees (Limousin)
  • 2 bakjes Parijse champignons
  • 3 aardappelen, geschild en in schijven gesneden
  • 3 sjalotten
  • boter, peterselie
  • zure room
  • 2 pastinaken
  • kippenbouillon
  • maldonzout & peper

Bereidingswijze

Verhit de pan tot 240°C. Kruid het vlees met peper en schroei het aan beide zijden dicht. Laat 5 à 15 minuten rusten in de oven op 180°C.

Snij de champignons in vieren en bak kort op hevig vuur. Breng op smaak met peper, zout, gehakte peterselie en fijngesnipperde sjalot. Laat nog even bakken. Voeg tot slot 2 eetlepels zure room toe en meng.

Kook de aardappelschijven beetgaar in kippenbouillon en giet het kookvocht af. Bak de schijfjes goudbruin in olijfolie.

Schil de pastinaak en versnij in smalle repen. Stoof gaar in boter met wat kippenbouillon.

Dresseer twee aardappelschijven op een bord en nappeer met duxelle van paddenstoelen. Versnij het vlees en leg op ieder bord 2 à 3 stukken. Dresseer de reepjes pastinaak. Kruid met maldonzout en zwarte peper.

Lees meer over:

Onze partners