Gerijpt rundvlees, duxelle, aardappelschijfjes en pastinaak.

2459007

Voor 4:

Gerijpt rundvlees, duxelle, aardappelschijfjes en pastinaak.

Voor 4:

800 g rundvlees (Limousin)

2 bakjes Parijse champignons

3 aardappelen, geschild en in schijven gesneden

3 sjalotten

boter, peterselie

zure room

2 pastinaken

kippenbouillon

maldonzout & peper

Verhit de pan tot 240°C. Kruid het vlees met peper en schroei het aan beide zijden dicht. Laat 5 à 15 minuten rusten in de oven op 180°C.

Snij de champignons in vieren en bak kort op hevig vuur. Breng op smaak met peper, zout, gehakte peterselie en fijngesnipperde sjalot. Laat nog even bakken. Voeg tot slot 2 eetlepels zure room toe en meng.

Kook de aardappelschijven beetgaar in kippenbouillon en giet het kookvocht af. Bak de schijfjes goudbruin in olijfolie.

Schil de pastinaak en versnij in smalle repen. Stoof gaar in boter met wat kippenbouillon.

Dresseer twee aardappelschijven op een bord en nappeer met duxelle van paddenstoelen. Versnij het vlees en leg op ieder bord 2 à 3 stukken. Dresseer de reepjes pastinaak. Kruid met maldonzout en zwarte peper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content