Gepofte zoete aardappel met cottage cheese en chilijam

05/01/12 om 13:49 - Bijgewerkt op 17/11/16 om 16:25

Gepofte zoete aardappel met cottage cheese en chilijam

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4
  • 4 zoete aardappelen
  • 1 el olijfolie
  • 250 g cottage cheese
  • Voor de chilijam
  • 4 tenen knoflook
  • 4 rode pepers
  • 3 cm verse gember
  • 2 stengels citroengras
  • 1 bosje koriander
  • 1/2 kg rijpe tomaten
  • 1 el vissaus
  • 200 g demerarasuiker
  • 1 dl rode wijnazijn
  • 1 el balsamicoazijn

Bereidingswijze

Maak eerst de chilijam: pel de knoflook, ontpit de pepers, schil de gember en verwijder de taaie buitenste schil van het citroengras. Doe deze 4 ingrediënten in een foodprocessor, samen met de koriander. Maal fijn en doe in een pan. Pureer de tomaten met de vissaus en voeg eveneens toe. Voeg ook de suiker en beide soorten azijn toe. Meng goed en verwarm op een laag vuur tot de suiker smelt. Breng dan aan de kook en laat 1,5 u. uur sudderen tot het mengsel stroperig van consistentie is.

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappelen en wrijf ze in met olijfolie. Leg de aardappelen op een bakplaat en bak 45 min. in de oven. Haal de zoete aardappelen nadien uit de oven, snij ze open in de lengte en schep er de cottage cheese over. Werk af met chilijam.

Lees meer over:

Onze partners