Gepofte appels met hazelnoten

1cb9446a0b59b39da378dbb05828f864

Wie houdt er niet van warme gevulde appels met een schep ijskoude room?

Wie houdt er niet van warme gevulde appels met een schep ijskoude room?

Voor 12 personen

50 g hazelnoten, grof gehakt

50 g krenten

50 g dadels, fijn gehakt

1 1/2 el + 50 g bruine suiker

25 g boter, gesmolten

1/2 tl gemalen kaneel

12 appels, klokhuis verwijderd

2,5 dl marsala

room, om te serveren

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de hazelnoten, krenten, dadels, 1 1/2 el bruine suiker, gesmolten boter en kaneel onder elkaar.

2. Maak een lichte inkeping rondom de appels (zodat ze niet openbarsten tijdens het bakken) en schik de appels op een bakplaat.

3. Schep het notenmengsel in de appels.

4. Roer de marsala en 50 g bruine suiker onder elkaar. Giet over de appels en bak 20 min. tot de appels net gaar zijn. Serveer de appels warm met een scheut ijskoude room.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content