Gepofte aardappelen met zure room en tuinkruiden

© Getty

200 g vastkokende aardappelen per persoon

zure room

verse tuinkruiden

peper van de molen en fleur de sel

Bereidingswijze:

Was de aardappelen en prik ze in met een vork. Leg twee vellen aluminiumfolie op elkaar. Verdeel er de aardappelen over en kruid met peper. Vouw de aluminiumfolie goed dicht.

Leg de aardappelen onderaan de barbecue aan de rand van de hete kolen, of bovenop de grill. Draai ze regelmatig om. De aardappelen garen het snelst op een gesloten barbecue onder deksel. Neem gerust de tijd, want de aardappelen moeten zeker 40 min. garen.

Controleer of de aardappelen gaar zijn door met een keukenmes in de pakketjes te prikken. Als u de aardappelen sneller wilt bereiden kunt u ze eerst 10 min. blancheren.

Snij de aardappelen doormidden en werk af met een snuifje fleur de sel, zure room en fijngehakte tuinkruiden. U kunt de aardappelen ook afwerken met kruidenboter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content