Gepocheerde tongrolletjes met asperges op een coulis van tuinkers en spinazie

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

8 grote tongfilets

24 asperges

3,5 dl visfumet

50 g tuinkers

50 g spinazie

1 dl Noilly Prat

3 dl verse room

40 g boter

citroensap

peper en zout

Court-bouillon :

1 l water

1/2 glas witte wijn

1 grofgesneden uitje

1 grofgesneden stengel bleekselder

De asperges schoonmaken en enkele minuten in gezouten water koken (de groente mag nog niet beetgaar zijn). Rol de punten in de tongfilets en stoom de rolletjes gaar boven een court-bouillon (water, witte wijn, grofgesneden ui en bleekselder). Bereid de saus : 1/2 dl visfumet mixen met de schoongemaakte tuinkers en spinazie. Het mengsel in een puntzeef gieten en het vocht opvangen. 3 dl visfumet en 1 dl Noilly Prat tot 3/4 inkoken. Verse room toevoegen en tot 1/4 inkoken. De pan van het vuur nemen en klontjes harde boter door de saus kloppen. Tenslotte het vocht van de tuinkers en spinazie door de saus roeren. De saus op smaak brengen met peper, zout en citroensap. Schep de warme saus op voorverwarmde borden en schik er 2 tongrolletjes op. Versier de bereiding eventueel met snippers tomaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content