Gepocheerde rog met tartaarsaus en tomatensalade

09/06/11 om 13:33 - Bijgewerkt om 13:33

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 rogvleugels van 300 g
  • 2 tomaten
  • 8 blaadjes basilicum
  • azijn, olijfolie, peper en zout

Voor de court-bouillon:

  • 2 l water
  • 1 glas droge, witte wijn
  • sap van een citroen
  • scheutje zachte azijn
  • versneden ui, selderij, wortel

aromaten: peterseliestengels, tijm, laurier, korianderzaad, lavas (facultatief), een snuif cayennepeper, peper en zout

Voor de tartaarsaus:

  • 4 el mayonaise
  • 1 hard gekookt ei, geprakt
  • peper en zout
  • een weinig citroensap
  • 1 el kappertjes
  • 1 el versneden zure augurken
  • 1 el versnipperde bieslook

Bereidingswijze

Breng de ingrediÃ"nten voor de court-bouillon samen in een grote pot en laat koken tot deze hun smaak hebben afgegeven (15 Ã 20 min.). Dompel de rogvleugels onder in het vocht en pocheer zachtjes (5 Ã 6 min.) tot het visvlees net gaar is. Haal de vis met een schuimspaan voorzichtig uit het vocht en laat uitdruipen.

Maak de tartaarsaus: meng de mayonaise met de aangegeven ingrediÃ"nten. Controleer de smaak en kruid eventueel bij. Dien de rog op met de tartaarsaus en een frisse, met azijn en olijfolie aangemaakte salade van tomaat en bieslook.

Onze partners