Gepocheerde rog met tartaarsaus en tomatensalade

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 rogvleugels van 300 g

2 tomaten

8 blaadjes basilicum

azijn, olijfolie, peper en zout

Voor de court-bouillon:

2 l water

1 glas droge, witte wijn

sap van een citroen

scheutje zachte azijn

versneden ui, selderij, wortel

aromaten: peterseliestengels, tijm, laurier, korianderzaad, lavas (facultatief), een snuif cayennepeper, peper en zout

Voor de tartaarsaus:

4 el mayonaise

1 hard gekookt ei, geprakt

peper en zout

een weinig citroensap

1 el kappertjes

1 el versneden zure augurken

1 el versnipperde bieslook

Breng de ingrediÔnten voor de court-bouillon samen in een grote pot en laat koken tot deze hun smaak hebben afgegeven (15 à 20 min.). Dompel de rogvleugels onder in het vocht en pocheer zachtjes (5 à 6 min.) tot het visvlees net gaar is. Haal de vis met een schuimspaan voorzichtig uit het vocht en laat uitdruipen.

Maak de tartaarsaus: meng de mayonaise met de aangegeven ingrediÔnten. Controleer de smaak en kruid eventueel bij. Dien de rog op met de tartaarsaus en een frisse, met azijn en olijfolie aangemaakte salade van tomaat en bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content