Gepocheerde rog met lentegroentjes en zeekraal

10/06/11 om 14:50 - Bijgewerkt om 14:50

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 rogvleugels van 400 gram
  • 100 gram verse doperwtjes
  • 100 gram wortelen
  • 8 lente-uitjes
  • 200 gram nieuwe aardappelen
  • 100 gram nieuwe raapjes
  • ijskoude boter
  • peper en zout
  • 100 gram geblancheerde zeekraal

Voor het pocheervocht:

  • 2 preien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 bol knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 knolvenkel
  • 50 gram boter
  • 5 cl witte wijn
  • 4 tomaten
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 koffielepel grof zeezout

Bereidingswijze

Maak eerst het pocheervocht. Was en snijd alle groenten behalve de tomaten in grote dobbelstenen. Fruit 5 minuten in boter. Bevochtig met witte wijn en voeg de in 4 gesneden tomaten toe. Laat inkoken tot een dikke saus. Vul een grote pan met water en doe er de ingekookte groenten bij, samen met de kruiden en het zeezout. Laat 15 minuten zacht koken en giet door een fijne zeef. Pocheer de rogvleugels 5 minuten in het kookvocht. Maak de rest van de groenten schoon en kook ze apart beetgaar in lichtgezouten kokend water. Laat ze schrikken in ijswater of onder koud stromend water. Haal de rog uit het vocht of de nage, en monteer het vocht met klontjes ijskoude boter. Kruid eventueel bij met peper en zout. Doe er de groenten bij en dien meteen op, met de rog. Werk af met geblancheerde zeekraal.

Bereidingstijd: 40 minuten.

Onze partners