Gepocheerde rog met jonge groenten

30/08/12 om 14:42 - Bijgewerkt om 14:42

Geef je waardering

Gepocheerde rog met jonge groenten

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 roggenvleugels van 200 g
  • 100 g verse doperwten
  • 100 g wortelen
  • 8 stuks lente-ui
  • 200 g nieuwe aardappelen
  • 100 g jonge rapen
  • ijskoude boter
  • peper en zout

Voor het pocheervocht:

  • 2 preien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 bol knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 knolvenkel
  • 50 g boter
  • 5 cl witte wijn
  • 4 tomaten
  • 1 tak tijm
  • 1 blad laurier
  • 1 koffielepel grof zeezout

Bereidingswijze

Maak eerst het pocheervocht. Was en snij alle groenten behalve de tomaten in grote dobbelstenen. Fruit ze 5 min. in de boter. Bevochtig met de witte wijn en voeg de in vieren gesneden tomaten toe. Laat inkoken tot een dikke saus.

Vul een grote pan met water en doe de ingekookte groenten erbij, samen met de kruiden en het zeezout. Laat 15 min. zacht koken en giet door een fijne zeef. Pocheer de roggenvleugels 5 min. in het kookvocht.

Maak de rest van de groenten schoon en kook ze apart beetgaar in licht gezouten kokend water. Laat ze nadien schrikken in ijswater of onder koud stromend water.

Haal de rog uit het vocht en monteer het vocht met een paar klontjes ijskoude boter. Kruid eventueel bij met peper en zout. Doe de groenten erbij en dien meteen op, met de rog.

Lees meer over:

Onze partners