Gepocheerde pruimen, crème anglaise met laurier en biscotti

10/06/11 om 09:22 - Bijgewerkt om 09:22

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 8-12 rode pruimen
  • 1 fles fruitige rosé
  • 150 g suiker
  • 2 verse laurierblaadjes
  • 1 vanillestokje
  • schil van 1 citroen in repen

Voor de koekjes:

  • 250 g bloem
  • 200 g suiker
  • snuifje zout
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • rasp van 1 citroen
  • 100 g hele amandelen, grofgehakt

Voor de crème anglaise:

  • 4 dl room
  • 4 verse laurierblaadjes
  • 4 grote eierdooiers
  • 50 g suiker
  • 1 koffielepel maïzena

Bereidingswijze

Maak eerst de koekjes: zeef bloem, suiker, zout en bakpoeder in een kom. Voeg citroensap en eieren toe en meng tot een deeg. Kneed de amandelen door het deeg en verdeel het in twee. Rol van elke helft een worst van 3 cm. Bak de rollen 25-30 minuten op 200°C. Haal de rollen uit de oven en laat ze 5 minuten rusten. Snij elke rol in plakjes en bak deze in 10 minuten goudbruin. Doe voor de pruimen de wijn, suiker, laurier, vanille en citroenschil in een pan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en voeg de pruimen toe. Pocheer de pruimen op een matig vuur: 20-30 minuten. Verwijder de pruimen en laat het vocht inkoken tot een siroop. Breng voor de vla de room aan de kook met de laurierblaadjes. Haal de pan van het vuur, leg er een deksel op en laat minstens 1 uur trekken. Breng de room weer aan de kook. Klop eierdooiers, suiker en maïzena schuimig en voeg de gezeefde room toe. Roer goed en doe het mengsel in een schone pan. Blijf op een zacht vuurtje roeren tot de room gebonden is. Dien 2 à 3 pruimen op per persoon, met een lepel crème anglaise en enkele biscotti.

Recept: Mieke Debaerdemaker - Restaurant Alsput.

Lees meer over:

Onze partners