Gepocheerde pijlinktvisringen met wilde rijst en tomatenessence

08/06/11 om 17:28 - Bijgewerkt om 17:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 1 kop wilde rode rijst
  • 4 el zwarte olijventapenade
  • 1/2 teen knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • kerriepoeder
  • 3 el in dobbelstenen gesneden en in boter gebakken oesterzwam
  • peper
  • zout
  • 4 dl tomatencoulis of passata
  • handvol basilicum
  • handvol koriander
  • 1 teen knoflook
  • 3 cm citroengras
  • 500 g schoongemaakte pijlinktvis

Bereidingswijze

Kook de wilde rode rijst gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng met tapenade, fijngehakte knoflook, citroensap, kerriepoeder en de in boter gebakken oesterzwam. Kruid met peper en zout.

Kook de tomatencoulis tot de helft in met fijngehakte basilicum, koriander, knoflook en citroengras. Giet door een zeef en kruid met peper en zout. Maak de inktvis schoon en snij in brede ringen van 3 cm. Pocheer 3 minuten in lichtgezouten kokend water.

Vul de inktvisringen met het rijstmengsel. Giet een lepel tomatencoulis op de borden en schik er de ringen op. Werk af met groene kruiden naar keuze.

Onze partners