Gepocheerde peer met citroencrème

09/06/11 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:17

Geef je waardering

Gepocheerde peer met citroencrème

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 peren
  • 200 g suiker
  • 2 dl water
  • 2 dl zoete witte wijn
  • sap van 1 citroen
  • 1 vanillestok
  • sap van 2 citroenen
  • fijngehakte citroenzeste
  • 100 g boter
  • 2 eieren
  • 2,5 dl room
  • geroosterde sesamzaadjes
  • muntblaadjes

Bereidingswijze

Schil de peren en pocheer ze in een siroop van water, wijn, suiker, citroensap en vanille. Laat afkoelen in de siroop.

Breng het sap van 2 citroenen, de zeste en de boter aan de kook. Klop de eieren met de suiker op en voeg bij het citroensap. Roer goed en laat afkoelen in koelkast. Klop de room op en spatel door het citroenmengsel.

Halveer de peren, hol ze uit en vul met de crème. Versier met sesamzaadjes en munt.

Lees meer over:

Onze partners