Gepocheerde kabeljauw met gesmolten boter

08/06/11 om 15:24 - Bijgewerkt om 15:24

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • een stuk kabeljauw uit het dikke deel (± 2 kg)
  • 1 selderstengel, klein gesneden
  • 1 wortel, klein gesneden
  • 2 steranijs
  • een scheut witte-wijnazijn
  • een scheut witte wijn
  • laurierblad
  • tijm
  • peperkorrels
  • zeezout
  • 250 g boter

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten, zonder de kabeljauw, in een ruime pan en breng aan de kook. Laat enkele minuten doorkoken. Proef het kookvocht en voeg desgewenst iets toe (zout, peper ...). Doe de kabeljauw in de pan en dek de pan af. Draai het vuur lager en laat het kookvocht pruttelen tot het visvlees makkelijk van de graat loskomt. Smelt de boter en schuim af. Leg een stuk kabeljauw op een verwarmd bord en lepel er de gesmolten boter over. Bij dit gerecht hoort een glas goede witte wijn.

Lees meer over:

Onze partners