Gepocheerde kabeljauw met auberginerolletjes en pesto

10/06/11 om 09:08 - Bijgewerkt om 09:08

Dit fijne visgerecht met Provençaalse invloeden combineert bijzonder mooi met de Via Domitia Chardonnay 2000. Deze elegante Vin de Pays d'Oc is verkrijgbaar via www.delhaizewineworld.com

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 mooie stukken kabeljauwfilet van 500 g
  • 4 aubergines
  • olijfolie
  • aceto balsamico
  • 4 tomaten
  • 2 el gehakte zwarte olijven
  • 4 el kappertjes
  • 2 el grofgehakte platte peterselie
  • citroensap
  • 2 el pijnboompitten

Pesto:

  • 50g pijnboompitten
  • 75 blaadjes basilicum
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze

De aubergines in de lengte in dunne plakjes snijden (3 per persoon). Insmeren met olie en aan beide kanten roosteren. Leg de plakken naast elkaar, kruid met zout en peper en smeer een weinig aceto balsamico over de groente.

Bereid de vulling: huid en zaden van de tomaten verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. Kappertjes, blokjes tomaat, gehakte olijven en peterselie mengen en kruiden met peper, zout, olijfolie en alceto balsamico. Verdeel de vulling over de plakken aubergine en rol ze op.

Bereid de pesto: pijnboompitten, basilicum, knoflook en olijfolie in de mixer tot puree vermalen.

Breng water met een snuif zout en enkele druppels citroen aan de kook. Pocheer (of stoom) de vis op laag vuur. Haal de vis uit het pocheervocht en droog met keukenpapier. Verwarm de auberginerolletjes in de oven. Schik de vis en de auberginerolletjes op borden en versier het bord met lijntjes pesto en pijnpitten die in een pan met antikleeflaag goudbruin werden gebakken.

Onze partners