Voor 4 personen
100 g gepelde ongezouten pistachenoten
4 dl lichte room
3 eierdooiers
60 g suiker
Voor de abrikozen:
100 g suiker
1 flesje dessertwijn
enkele repen sinaasappelschil
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
6 abrikozen
4 sneden peperkoek
25 g boter
4 el gepelde ongezouten pistachenoten
Bereiding
1. Maal de pistachenoten fijn en doe in een pan met de room. Breng aan de kook en haal van het vuur. Dek af en laat 1 uur trekken.
2. Zeef de pistacheroom en breng weer aan de kook. Meng de eierdooiers en suiker en voeg de pistacheroom toe. Laat op een laag vuur binden.
3. Doe de suiker en wijn in een pan met de sinaasappelschil en specerijen. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de abrikozen toe en pocheer tot de vruchten gaar zijn. Haal de abrikozen uit de siroop, halveer de vruchten en verwijder de schil en pitten.
4. Snijd de peperkoek in blokjes en bak goudbruin in de boter. Serveer de abrikozen met de saus en peperkoek. Werk af met pistachenoten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier