Geplette topinamboer met jakobsschelpen en ossenstaart

09/06/11 om 18:18 - Bijgewerkt om 18:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g ossenstaart (in stukken)
  • boter
  • peper en zout
  • 1,5 l runderfond
  • 6 topinamboers
  • scheut room
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • sojasaus
  • arachideolie
  • 8 jakobsschelpen
  • grof zeezout
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze

Bak de ossenstaart langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout. Breng de runderfond aan de kook en pocheer er 30 tot 40 minuten de ossenstaart in. Laat uitlekken en wat afkoelen. Trek het vlees in draden van het staartbeen. Schil de topinamboers, snij grof en kook beetgaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken en prak fijn met een vork. Voeg een scheut room toe en kruid met peper en zout. Laat de gevogeltebouillon tot de helft inkoken, roer er een scheut sojasaus en arachideolie door en kruid met peper. Bak de jakobsschelpen in boter, 20 tot 30 seconden langs elke kant. Kruid met peper en grof zeezout. Fruit enkele topinamboerschillen in zonnebloemolie en laat uitlekken.

Schik eerst het ossenstaartvlees en daarop de geplette topinamboer op de borden. Werk af met gefrituurde schil. Schik er de jakobsschelpen naast en lepel de saus rondom.

Lees meer over:

Onze partners