Geplette langoustines met limoendressing en merlotazijn

10/06/11 om 13:06 - Bijgewerkt om 13:06

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 12 langoustines (maat 8/10)
  • 2 el olijfolie met zeer lage zuurgraad
  • schilletjes van 2 limoenen
  • 1 dl merlotazijn (soort wijnazijn)
  • peper en zout
  • 2 el hazelnootolie
  • frisee (krulandijvie)

Dressing:

  • sap van 2 limoenen
  • 1 el honing
  • 1/2 el hazelnootolie
  • 1/2 el olijfolie

Bereidingswijze

Plet de langoustines met een vork en meng met 2 eetlepels olijfolie, kruid met peper en zout. Snij de limoenschilletjes fijn, blancheer en droog daarna in een warme luchtoven op 45° gedurende ca. 3 uur. Laat merlotazijn tot een stroperige massa of tot een derde inkoken. Was de frisee en kruid met wat hazelnotenolie.

Meng limoensap met honing en wat hazelnoot- en olijfolie.

Presentatie : schik de langoustines in lange vorm op de borden en plaats de limoenschilletjes er speels op samen met kleine topjes salade. Schik vervolgens de dressing errond en werk af met een lange streep merlotazijn om het contrast te accentueren.

Lees meer over:

Onze partners