Geplette bintjes met karnemelk, oude kaas en bruine boter

10/06/11 om 10:52 - Bijgewerkt om 10:52

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1,8 kg bintjes
  • 250 g boter
  • ongeveer 7 dl warme karnemelk
  • 8 hardgekookte eieren
  • oude brokkelkaas naar keuze en smaak
  • selderijzout

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar. Giet ze af en maak er puree van. Smelt de boter in een pan en laat ze zeer bruin, bijna zwart worden. Meng onder de puree. Roer de puree naar eigen smaak verder op met de warme karnemelk (smeuïg of lopend).

Verdeel de puree op borden. Snijd de hardgekookte eieren en de kaas in stukken en leg op de puree. Kruid met selderijzout en meng onder elkaar, zodat de kaas begint te smelten. Serveer goed warm.

Onze partners