Gepeperde chocoladetaart

09/06/11 om 11:37 - Bijgewerkt om 11:37

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 150 g pure chocolade (70% cacao)
  • 1/2 espressokopje geconcentreerde koffie
  • 4 eiwitten
  • 2 eierdooiers
  • 1 pakje lange vingers (boudoirs)
  • 2 tassen sterke koffie
  • versgemalen peper

Afwerking:

  • 2 dl room
  • chocoladekoffiebonen

Bereidingswijze

De chocolade in stukken breken en in een kom doen. Een half kopje geconcentreerde espresso toevoegen en de chocolade au bain-marie smelten. De eierdooiers een voor een door de lauwe chocolade mengen. Kruiden met versgemalen peper. De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door de chocoladecrème spatelen. Een kleine springvorm (formaat: voor 4 personen) met aluminiumfolie bedekken. De bodem en de randen bekleden met lange vingers, die door de koffie zijn gehaald. De vorm verder vullen met chocoladecrème. Miniumum 3 uur in de koelkast laten opstijven. Versieren met chocoladekoffiebonen. Koel serveren, eventueel met lobbig geklopte, gesuikerde room.

Lees meer over:

Onze partners