Gepaneerde roodbaars met maanzaad en rösti van désirée-aardappel

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 stuks roodbaarsfilet van 150 gram elk

peper en zout

maanzaad

6 Désirée-aardappelen

boter

200 gram oesterzwammen

olijfolie

een snuifje kerriepoeder

3 dl visfumet

een scheut droge witte wijn

een mespuntje zachte kerriepoeder

150 gram ijskoude boter

enkele grofgehakte takjes verse koriander

Kruid de roodbaarsfilet met peper en zout en stoom ze in 6 minuten gaar boven kokend water. Bestrooi met maanzaad en houd warm. Spoel de aardappelen onder koud stromend water en verwijder alle onzuiverheden. Rasp de ongeschilde aardappelen, verdeel de schilfers over de bodem van een pan, bak ze in wat boter krokant en steek uit met een ringvormpje. Kruid met peper en zout en houd warm. Bak ondertussen de oesterzwammen in wat olijfolie en kruid met peper, zout en een snuifje kerriepoeder. Houd warm. Breng de visfumet met wijn aan de kook en laat tot de helft inkoken. Roer er een mespuntje zachte kerriepoeder onder en monteer de saus van het vuur met ijskoude boter. Controleer de kruiding. Verdeel de oesterzwammen over vier borden en schik er de roodbaarsfilet op. Werk af met de rösti en de koriander en lepel er de saus rond.

Bereidingstijd: 25 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content