Gepaneerde roodbaars met maanzaad en rösti van désirée-aardappel

09/06/11 om 14:53 - Bijgewerkt om 14:53

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 stuks roodbaarsfilet van 150 gram elk
  • peper en zout
  • maanzaad
  • 6 Désirée-aardappelen
  • boter
  • 200 gram oesterzwammen
  • olijfolie
  • een snuifje kerriepoeder
  • 3 dl visfumet
  • een scheut droge witte wijn
  • een mespuntje zachte kerriepoeder
  • 150 gram ijskoude boter
  • enkele grofgehakte takjes verse koriander

Bereidingswijze

Kruid de roodbaarsfilet met peper en zout en stoom ze in 6 minuten gaar boven kokend water. Bestrooi met maanzaad en houd warm. Spoel de aardappelen onder koud stromend water en verwijder alle onzuiverheden. Rasp de ongeschilde aardappelen, verdeel de schilfers over de bodem van een pan, bak ze in wat boter krokant en steek uit met een ringvormpje. Kruid met peper en zout en houd warm. Bak ondertussen de oesterzwammen in wat olijfolie en kruid met peper, zout en een snuifje kerriepoeder. Houd warm. Breng de visfumet met wijn aan de kook en laat tot de helft inkoken. Roer er een mespuntje zachte kerriepoeder onder en monteer de saus van het vuur met ijskoude boter. Controleer de kruiding. Verdeel de oesterzwammen over vier borden en schik er de roodbaarsfilet op. Werk af met de rösti en de koriander en lepel er de saus rond.

Bereidingstijd: 25 minuten

Onze partners