Gepaneerde kalfsoester met dragonsaus

09/06/11 om 17:40 - Bijgewerkt om 17:39

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 kalfsoesters van 150 g elk
  • 100 g zemelen
  • 2 eieren
  • 12 kerstomaatjes
  • fijn zeezout
  • peper van de molen.

Dragonsaus (20 Kcal per persoon) :

  • 40 g gehakte sjalotjes
  • 10 cl witte wijn
  • 15 cl kalfsfond (kalfsbouillon)
  • 2 koffielepels gehakte verse dragon
  • fijn zeezout
  • peper van de molen
  • curry

Bereidingswijze

De eieren in een kom met een klopper losslaan en in een diep bord gieten. De zemelen in een tweede diep bord doen. De kalfsoesters aan beide kanten door de losgeklopte eieren en vervolgens door de zemelen halen. Het vlees voorzichtig schudden zodat de overtollige zemelen afvallen. Het vlees bakken in een pan met antikleeflaag. De gekleurde kalfslapjes in een ovenschaal leggen en nog 5 à 6 minuten braden in een oven van 180 C.

De dragonsaus bereiden. Doe de gehakte sjalotjes in een pan, giet er de witte wijn bij en voeg een koffielepel dragon toe. Laat koken tot de witte wijn is verdampt. Giet de kalfsfond in de pan, breng aan de kook, laat 5 minuten koken en schuim af. Kruid de saus met een koffielepel fijngehakte dragon, een snuif curry, zout en peper. De kerstomaten wassen en 2 à 3 minuten braden in een oven van 200 C. Giet de saus uit over de borden, leg het vlees in het midden en versier met kerstomaatjes.

Onze partners