Gepaneerde Beaufort op een appelslaatje

08/06/11 om 15:58 - Bijgewerkt om 15:58

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig per persoon:

  • 60 g Beaufort kaas
  • 1 ei
  • peper
  • paneermeel
  • olie

Voor het slaatje:

  • 1/4 appel
  • 1/2 zoete rode ui
  • pijnboompitten
  • sluimerwten
  • pijpajuin
  • sojascheuten
  • blokjes tomaat

Voor de vinaigrette:

  • vloeibare honing
  • appelazijn
  • Xeresazijn
  • Toscaanse olijfolie
  • kruiden

Bereidingswijze

Paneer de stukjes kaas. Blancheer de sojascheuten en de sluimerwten. Laat de honing, voor de vinaigrette, karameliseren in een pannetje en blus met appel- en xeresazijn. Werk af met kruiden, roer er de olijfolie bij en hou de vinaigrette ondertussen warm. Meng de ingrediënten van de sla en schik ze op het bord. Bak de gepaneerde Beaufort in olijfolie en leg de kaas op de sla. Werk het bord af met de lauwe vinaigrette.

Recept: Olivier Peeters - Le Homard Rouge

Lees meer over:

Onze partners