Gemengde verrassingsfrituur

10/06/11 om 09:42 - Bijgewerkt om 09:42

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

Voor het beignetdeeg : 250 g Anco Patisseriebloem, zeezout, 1,5 dl Primus, 1 stijfgeklopt eiwit, 2 eierdooiers

Om te frituren: 1/2 kg mosselen, 1 dl witte wijn, 8 à 12 gepelde scampi's, 100 g visfilet (schar, schol, schelvis,)

  • 1/2 bloemkool, 2 broccoli's, 1 courgette, sap van 1 citroen
  • 2 dl Belolive Olijfolie Extra Vierge
  • 3 fijngesnipperde sjalotten, kruiden (oregano, tijm, rozemarijn), zeezout, peper, 1 liter Belolive Frituurolie

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor het deeg en spatel op het laatste moment voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het beslag. Kook de mosselen in de witte wijn en haal ze uit de schelpen. Verdeel de vis in reepjes van 4 cm. Blancheer de in roosjes verdeelde bloemkool en broccoli, en de in blokjes gesneden courgette. Meng de olijfolie met het citroensap, de sjalotjes, kruiden, zeezout en peper. Overgiet de ingrediënten met dit mengsel en laat ze een uur marineren. Verhit de frituurolie in de wok. Wentel alle ingrediënten door het deeg en bak ze in de hete olie. Niet te veel in één keer, zodat de olie niet te erg afkoelt. Laat de beignets uitdruipen op keukenpapier.

Tip: serveer op 4 verwarmde borden met tartaarsaus, partjes citroen en slablaadjes.

Onze partners