Gemengde salade met spekjes en parmezaankaas

08/06/11 om 15:12 - Bijgewerkt om 15:12

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

Gemengde salades: roodloof, raketsla, witloof, platte peterselie, krulsla, kropsla enz.

Verse kruiden: dille, dragon, basilicum, bieslook enz.

  • 100 g radijsjes
  • 100 g spek
  • 100 g parmezaankaas .

Dressing:

  • 4/5 olijfolie van koude persing
  • 1/5 citroensap
  • een klein scheutje aceto balsamico
  • zout en peper

Bereidingswijze

De verschillende slasoorten, de blaadjes witloof en de kruiden schoonmaken, wassen en droogzwieren. De radijsjes schoonmaken en in plakjes snijden. Parmezaankaas verbrokkelen. Het spek in blokjes snijden en bakken in eigen vet. De aangegeven ingrediënten voor de dressing opkloppen. Alles in een grote kom doen en luchtig mengen.

Lees meer over:

Onze partners