Gemengde salade met opgevulde sardienen

10/06/11 om 08:53 - Bijgewerkt om 08:53

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

Sardienen :

  • 16 sardienen
  • 150 g broodkruim
  • 100 g mozarellakaas
  • 100 g room
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 2 tomaten
  • 1 koffielepel gehakte basilicum
  • 1 koffielepel gehakte kervel
  • 1 koffielepel gehakte peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout

Vinaigrette :

  • 1 eetlepel oude xeresazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout

Tomatensaus :

  • 2 eetlepels dragonazijn
  • 6 rijpe tomaten
  • 1 koffielepel gehakte basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 3 blaadjes dragon
  • 1 koffielepel gehakte koriander
  • 1 sjalot
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 ansjovisfilets
  • peper
  • zout
  • 1 rode paprika

Voor de salade :

  • 10 g rode sla
  • 40 g krulsla
  • 30 g raketsla
  • 20 g veldsla
  • 50 g schilfers van parmezaankaas
  • 5 g kervel
  • 5 g dille
  • 2 g dragon
  • 2 g koriander
  • 4 courgettebloemen

Bereidingswijze

De sardienen ontschubben, wassen en fileren door de middengraat langs de rugzijde te verwijderen zonder de buikzijde open te snijden. Kop en staart verwijderen. De tomaten in kokend water dompelen, pellen en ontdoen van zaden. Het vruchtvlees in blokjes snijden en deze met geperste knoflook in olijfolie stoven. De kruiden, de room, de mozarella, het broodkruim, peper en zout en het ei toevoegen en alles goed mengen. De sardienen openleggen en kruiden met peper en zout. De vulling over de filets verdelen en de ingesmeerde filets oprollen. Besprenkelen met olijfolie en 10 minuten bakken in een oven van 220. De tomatensaus bereiden. De tomaten pellen, ontpitten en in stukken snijden. Het vruchtvlees met de basilicum, geperste knoflook, dragon, koriander, gehakte sjalot, ansjovisfilets, fijngesneden paprika en peper en zout aanstoven in olijfolie. Een scheutje dragonazijn toevoegen, nog 10 minuten stoven, mixen en zeven. De vinaigrette maken met de aangegeven ingrediënten. De elementen voor de salade schoonmaken, mengen en besprenkelen met vinaigrette. De courgettebloemen bakken in olijfolie en kruiden met zout. De gemengde salade midden op vier borden schikken. De sardienen rond de salade leggen. De courgettebloem op de salade leggen. De saus rond de ingrediënten uitgieten.

Lees meer over:

Onze partners