Gemengd slaatje met snijbiet

10/06/11 om 09:13 - Bijgewerkt om 09:13

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 2 middelgrote groene snijbieten
  • 5 verse tomaten
  • 100 gekiemde linzen
  • 1 middelgrote ui
  • 2 à 3 stronkjes witloof
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1/2 l tofoe natuur (soyayoghurt)
  • 4 el voedingsgist in schilfers
  • 5 cl appelazijn
  • zeezout
  • 1 el fijngehakte platte peterselie

Bereidingswijze

De bladeren en de nerven van de snijbieten scheiden. De nerven in fijne reepjes snijden en laten macereren in een beetje azijn.

De ui pellen en fijnsnijden en laten macereren met de snijbietnerven.

De bladeren van de snijbieten fijnsnijden.

De tomaten pellen en zaden verwijderen. De tomaten in kleine stukjes snijden. Het witloof in fijne reepjes snijden. Alle groenten in een kom doen, de linzen en de kruiden, de olie en de tofu bijvoegen.

Alles mengen en fris opdienen met een toast met veganistische paté.

Lees meer over:

Onze partners