Gemarineerde zeewolf met koriander, komijn, aardappelen en paprika

Fillet of the stone-bite or wolffish © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Een ovenschotel met vis en groenten is gemakkelijk en altijd lekker.

Voor 4 personen

8 middelgrote aardappelen

2 tomaten

2 paprika’s naar keuze

1 el tomatenpuree

1 glas water

4 zeewolffilets van 200 g elk

Voor de marinade:

4 el fijngehakte verse koriander

3 fijngehakte teentjes knoflook

1 theelepel komijnpoeder

een snuifje pimentpoeder

het sap van 1 citroen

enkele plakjes citroen

olijfolie

1 el fijngehakte groene en zwarte olijven

Bereiding

1. Roer de ingrediënten voor de marinade goed onder elkaar en marineer er de vis gedurende 2 tot 4 uur in.

2. Maak de aardappelen en de paprika’s schoon en kook ze apart beetgaar. Doe ze in een schotel en schik er de vis op, samen met de in plakken gesneden tomaten.

3. Meng 1 eetlepel tomatenpuree en een glas water onder de marinade en giet dit over de vis, samen met een scheutje olijfolie.

4. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet gedurende 15 minuten in een oven van 180 tot 200 °C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content