Gemarineerde zeewolf met koriander, komijn, aardappelen en paprika

10/06/11 om 14:27 - Bijgewerkt om 14:27

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 8 middelgrote aardappelen
  • 2 tomaten
  • 2 paprika's naar keuze
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 glas water
  • 4 zeewolffilets van 200 g elk

Voor de marinade:

  • 4 el fijngehakte verse koriander
  • 3 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • een snuifje pimentpoeder
  • het sap van 1 citroen
  • enkele plakjes citroen
  • olijfolie
  • 1 el fijngehakte groene en zwarte olijven

Bereidingswijze

Roer de ingrediënten voor de marinade goed onder elkaar en marineer er de vis gedurende 2 tot 4 uur in. Maak de aardappelen en de paprika's schoon en kook ze apart beetgaar. Doe ze in een schotel en schik er de vis op, samen met de in plakken gesneden tomaten. Meng 1 eetlepel tomatenpuree en een glas water onder de marinade en giet dit over de vis, samen met een scheutje olijfolie. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet gedurende 15 minuten in een oven van 180 tot 200° C.

Onze partners