Gemarineerde zeebaars met chips van zoete aardappel en king krab met shisodressing

09/06/11 om 11:21 - Bijgewerkt om 11:21

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor vier personen:

  • 400 g zeebaars
  • 1/2 paprika
  • 3 eetlepels limoensap
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • 1 theelepel szechuanpeper
  • zeezout
  • 4 x 30g king krab
  • 1 zoete aardappel
  • frituurolie

Shisodressing:

  • 1 bakje shiso
  • 10g knoflook
  • 5g pijnboompitten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

De zeebaars in dunne plakjes van 25g snijden. De paprika in zeer fijne blokjes snijden, mengen met limoensap, szechuanpeper, zeezout, gehakte sjalot en knoflook. De zeebaars met dit mengsel instrijken en laten marineren. De zoete aardappel in schijven van 2 mm dik snijden en deze frituren. De king krab verdelen in stukken van ongeveer 2 cm lengte en kort bakken.

De shisodressing bereiden:

De pijnboompitten roosteren, de shisobladeren, knoflook, olijfolie, witte wijnazijn en de pijnboompitten mixen in de blender en kruiden met peper en zout.

De presentatie:

De gemarineerde zeebaars op het bord leggen en overgieten met paprikamarinade. Daarnaast komen de zoete aardappelchips met hierop het krabvlees. De krab op het laatste ogenblik besprenkelen met de shisodressing.

Lees meer over:

Onze partners