Gemarineerde visbrochettes

09/06/11 om 15:44 - Bijgewerkt om 15:44

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 250 g zalmfilet
  • 250 g filet van kabeljauw of zeeduivel
  • 12 grote ongepelde garnalen of scampi
  • 12 peperkorrels
  • het sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 takje verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g basmatirijst
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • zout

Bereidingswijze

Snijd de visfilets in blokjes van 2 cm zijde. Rijg ze afwisselend met de garnalen of de scampi aan spiesjes.

Maak de marinade: stamp de peperkorrels fijn en meng ze met het citroensap, de olie, de verkruimelde tijm, het geperste knoflook en zout. Overgiet de visbrochettes met deze saus en laat 30 minuten marineren.

Kook de basmatirijst in gezouten water. Voeg vijf minuten vóór het einde van de kooktijd de erwtjes toe. Laat de rijst uitlekken en houd warm.

Dep de brochettes droog en laat ze 10 min roosteren op een zachte gloed. Serveer met een bolletje rijst en besprenkel met de rest van de marinade.

Tips: In plaats van wilde rijst kunt u stokbrood met kruidenboter gebruiken.

U kunt ook werken met tijgergarnalen of grote gepelde scampi.

Gebruikt u een roosterbakje van aluminium, dan blijft de vis zeker niet aan het rooster kleven.

Lees meer over:

Onze partners