Gemarineerde varkenskoteletten

09/06/11 om 18:29 - Bijgewerkt om 18:29

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 varkenskoteletten met filet
  • 4 eetlepels Belolive Olijfolie Extra Vierge
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels vloeibare Meli honing
  • 1 knoflookteentje
  • 1 ui, in ringen
  • 1 klein blikje ananas
  • 4 grote wortelen

Bereidingswijze

Roer een sausje van de olie, het citroensap, de ketjap en de honing.Vang 3 eetlepels van het ananassap op en roer ook die door de saus. Knijp tenslotte het lookteentje er over uit. Leg dekoteletten en de uiringen in de schaal en overgiet alles met de marinade. Dek af en laat het vlees een paar uur marineren. Keer het af en toe om.

Zorg voor een gloeiende barbecue en olie ook het rooster goed in. Bak de koteletten gaar en goudbruin in ± 7 min. per kant. Bestrijk het vlees tijdens het bakken af en toe met wat extra marinade.

Tip: Verwerk de ananas in een een rauwkostslaatje van geraspte wortelen en rode paprikastukjes. Roer daar een soeplepel frambozenazijn en vloeibare Meli honing door.

Onze partners