Gemarineerde tonijn met tomaten en piment d’espelette

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

Voor de marinade:

400 g tonijnfilet

2 citroenen

1 gehakte sjalot

2 el gehakte peterselie en basilicum

1 koffielepel groene peper (facultatief)

1 koffielepel Dijon-mosterd

1 dl vierge olijfolie

fleur de sel

espelettepeper

Tonijnmengsel:

1 blik tonijn in olijfolie (200 g)

4 el mayonaise

1 el gehakte peterselie

fijn zout, espelettepeper

Snij de tonijnfilet in dunne plakken. Zet in de koelkast. Pers de citroenen uit en giet het sap in een slakom. Voeg er de sjalot, groene peper, mosterd, olijfolie, peterselie en basilicum, fleur de sel en espelettepeper (in poedervorm) bij. Meng goed met een klopper. Mix in een mengbeker de tonijn uit blik met de peterselie en schep er de mayonaise door. Kruid met zout en espelettepoeder.

Borstel wat marinade over de bodem van elk bord. Leg daar de dunne plakjes verse tonijn op en giet er de rest van de marinade over. Versier met het tonijnmengsel. Kruid met fleur de sel en espelettepoeder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content