Gemarineerde tonijn met komkommer en koriander

Voor 4 personen
  • 120 g tonijnfilet
  • 4 el maĆÆskiemolie
  • 2 el sojasaus
  • 1/2 el citroensap
  • peper
  • 1 vel brickdeeg
  • 1 stuk kleine komkommer van 10 cm lang
  • zout
  • enkele blaadjes koriander
Bereiding
  1. Snij de tonijn in dobbelstenen van 2 cm dik. Meng de maĆÆskiemolie met de sojasaus en het citroensap, kruid met peper en wentel er de tonijn in. Laat 1 uur afgedekt marineren in de ijskast.
  2. Trek een vel brickdeeg in stukken, leg op een bakplaat en bak in 5 minuten krokant en lichtbruin in een oven van 180Ā°C.
  3. Snij de ongeschilde komkommer in schijven van 5 mm dik, bestrooi met zout en leg afgedekt 30 minuten in een schaal in de koelkast. De komkommer zal een deel van zijn vocht verliezen en lichter verteerbaar worden.
  4. Serveer nadien zoals op de foto: op een schijf komkommer komt een blokje gemarineerde tonijn en daarop een blad koriander. Werk af met een stukje krokant brickdeeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content