Gemarineerde tonijn met komkommer en koriander

14/06/11 om 08:33 - Bijgewerkt om 08:33

Geef je waardering

Gemarineerde tonijn met komkommer en koriander

Ingrediënten

Voor 4:

  • 120 g tonijnfilet
  • 4 el maïskiemolie
  • 2 el sojasaus
  • 1/2 el citroensap
  • peper
  • 1 vel brickdeeg
  • 1 stuk kleine komkommer van 10 cm lang
  • zout
  • enkele blaadjes koriander

Bereidingswijze

Snij de tonijn in dobbelstenen van 2 cm dik. Meng de maïskiemolie met de sojasaus en het citroensap, kruid met peper en wentel er de tonijn in. Laat 1 uur afgedekt marineren in de ijskast. Trek een vel brickdeeg in stukken, leg op een bakplaat en bak in 5 minuten krokant en lichtbruin in een oven van 180°C. Snij de ongeschilde komkommer in schijven van 5 mm dik, bestrooi met zout en leg afgedekt 30 minuten in een schaal in de ijskast. De komkommer zal een deel van zijn vocht verliezen en lichter verteerbaar worden. Serveer nadien zoals op de foto: op een schijf komkommer komt een blokje tonijn en daarop een blad koriander. Werk af met een stukje krokant brickdeeg.

Lees meer over:

Onze partners