Gemarineerde tonijn met croque van tuinbonen, truffel en mozzarella en tuinbonensorbet

09/06/11 om 15:27 - Bijgewerkt om 15:27

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • olijfolie
  • arganiaolie
  • sojasaus
  • een paar druppels limoensap
  • 160 g tonijnfilet (in 4 gelijke balkjes)
  • 4 sneden oesterbrood
  • 4 plakken mozzarella
  • 2 el geblancheerde en gepelde tuinbonen
  • 12 plakken zwarte truffel
  • fleur de sel
  • geblancheerde en gepelde tuinbonen om af te werken
  • ingekookte balsamicoazijn

Voor de sorbet:

  • 3 dl lichte suikersiroop (op basis van 200 g suiker en 1 l water)
  • 200 g geblancheerde en gepelde tuinbonen
  • een paar druppels limoensap

Bereidingswijze

Meng de olijfolie met de arganiaolie, sojasaus en het limoensap en wrijf er de tonijn mee in. Snij voor de croques de korsten van het brood. Beleg met mozzarella, tuinbonen en truffel en kruid met fleur de sel. Leg er een snede brood op, strijk in met olijfolie en bak goudbruin in de oven.

Mix de suikersiroop met de tuinbonen op hoge snelheid in de blender, voeg er limoensap aan toe en duw door een fijne zeef. Draai tot sorbet in een sorbetière. Leg de tonijn op de borden, snijd de croques in twee en leg een spie op elk stuk tonijn. Schik er een quenelle van de sorbet op wat geblancheerde tuinbonen bij, en werk de borden af met ingekookte balsamicoazijn.

Recept: Luc Vandersteen

Lees meer over:

Onze partners