Gemarineerde rauwe zalm

10/06/11 om 13:12 - Bijgewerkt om 13:12

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 8:

  • 600 g zalmfilet
  • 4 eetlepels olijfolie
  • het sap van 1 citroen
  • 3 eetlepels suiker
  • peper
  • zeezout
  • 1 bosje verse dille

Bereidingswijze

Laat de zalm gedurende 1 uur hard worden in de diepvriezer. Nu kunt u hem met een goed mes (of de broodsnijmachine) in 16 dunne plakjes snijden. Als u liever geen rauwe vis gebruikt, kunt u plakjes gerookte zalm nemen.

Meng de olijfolie met het citroensap, de suiker, peper, zout en de gehakte dille. Strijk elk plakje zalm aan weerszijden in met dit mengsel. Laat 1 uur marineren. Verwijder de overtollige marinade en schik de plakjes op een serveerschotel.

Lees meer over:

Onze partners