Gemarineerde rabarber met gember en witte chocoladesabayon

10/06/11 om 13:42 - Bijgewerkt om 13:42

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 300 g jonge rabarber
  • een snuifje speculaaskruiden
  • 4 el vloeibare honing
  • 2 el water
  • 1,5 dl gemberbier
  • 1 kaneelstokje
  • 1 sneetje peperkoek

Voor de witte chocoladesabayon:

  • 50 g witte chocolade
  • 2,5 cl gemberstroop
  • 1,25 dl slagroom
  • 2 eierdooiers
  • 2 el suiker
  • 4 el gemberbier

Bereidingswijze

Snij de rabarber in stukjes. Meng speculaaskruiden, honing en water. Giet over de rabarber. Grill aan beide kanten tot de rabarber licht gekaramelliseerd is. Verhit gemberbier en kaneel. Giet over de rabarber en laat 30 min. trekken. Laat uitlekken en verdeel over 4 glazen.

Kook de siroop in en druppel over de rabarber. Rooster de peperkoek, laat afkoelen en maal fijn. Smelt de witte chocolade met de gemberstroop en 2,5 cl room. Klop de rest van de slagroom op en spatel er de gesmolten chocolade onder.

Maak een sabayon met de eierdooiers, suiker en het gemberbier. Klop de sabayon van het vuur weg koud. Spatel de chocoladeroom onder de sabayon en schep in de glazen. Werk af met de peperkoekkruimels.

Onze partners