Gemarineerde langoustines met bergamot, vanille, brunoise van groentjes

10/06/11 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:27

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 12 langoustines

Voor de marinade:

  • 1 dl olijfolie
  • het sap van een citroen
  • 10 druppels bergamotextract of 4 bergamotbloemen
  • een half vanillestokje
  • peper en zout

Voor de salade:

  • 200 g krulsla
  • 50 g lamsoor
  • een appelkwartje
  • venkel
  • calamintha
  • pimpernel
  • roomse kervel
  • citroensap
  • olijfolie

Voor de groentebrunoise:

  • 1 el brunoise van wortel
  • 2 el brunoise van prei
  • 2 el brunoise van courgette
  • en brunoise van een vierde avocado

Bereidingswijze

Maak de langoustines schoon en snijd ze overlangs in twee. Doe ze bij de marinade en laat gedurende 24 uur marineren in een vacuüm zak. Maak de sla schoon, snijd de appel fijn en meng onder elkaar, samen met de lamsoor en de kruiden. Besprenkel met citroensap en olijfolie. Kook de groentebrunoise beetgaar in lichtgezouten kokend water, behalve de avocado. Voeg die pas op het einde toe en laat niet meer koken. Kruid met peper en zout. Schik de groentebrunoise in een ring op de borden en verdeel er de langoustines over. Schik er het kruidenslaatje op en lepel er de marinade rond.

Onze partners