Gemarineerde langoustines met bergamot, vanille, brunoise van groentjes

Nodig voor 4:

Nodig voor 4:

12 langoustines

Voor de marinade:

1 dl olijfolie

het sap van een citroen

10 druppels bergamotextract of 4 bergamotbloemen

een half vanillestokje

peper en zout

Voor de salade:

200 g krulsla

50 g lamsoor

een appelkwartje

venkel

calamintha

pimpernel

roomse kervel

citroensap

olijfolie

Voor de groentebrunoise:

1 el brunoise van wortel

2 el brunoise van prei

2 el brunoise van courgette

en brunoise van een vierde avocado

Maak de langoustines schoon en snijd ze overlangs in twee. Doe ze bij de marinade en laat gedurende 24 uur marineren in een vacuüm zak. Maak de sla schoon, snijd de appel fijn en meng onder elkaar, samen met de lamsoor en de kruiden. Besprenkel met citroensap en olijfolie. Kook de groentebrunoise beetgaar in lichtgezouten kokend water, behalve de avocado. Voeg die pas op het einde toe en laat niet meer koken. Kruid met peper en zout. Schik de groentebrunoise in een ring op de borden en verdeel er de langoustines over. Schik er het kruidenslaatje op en lepel er de marinade rond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content