Gemarineerde haringen

10/06/11 om 10:18 - Bijgewerkt om 10:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 8:

  • 12 haringfilets
  • 60 cl water
  • 100 g zout
  • 30 cl wittewijnazijn
  • 100 g suiker
  • 250 g ajuin
  • 1 laurierblad
  • 10 geplette peperkorrels
  • 10 geplette Jamaicapeperkorrels (Pimenta dioicia)
  • 20 g tijm

Voor de bieten:

  • 500 g gekookte rode biet
  • 200 g zure room
  • geraspte mierikswortel
  • 2 kl mierikswortelcrème
  • peper en zout
  • citroensap

Bereidingswijze

Doe het zout en de haringen in het water en laat drie uur trekken. Spoel daarna zorgvuldig. Breng de wittewijnazijn aan de kook met de suiker.

Giet de azijn over de ajuin, de kruiden en de specerijen. Giet het afgekoelde mengsel over de haring en laat drie dagen marineren alvorens op te dienen.

Voor de bieten: snij de bieten in blokjes van 5 x 5 mm. Meng ze met de zure room tot het mengsel smeuïg is (niet te nat en niet te droog en met een mooie purperen kleur).

Voeg er de geraspte mierikswortel en de mierikswortelcrème bij en breng op smaak. Dien op met versgeraspte mierikswortel en versgehakt bieslook.

Onze partners