Gemarineerde haringen

  • Moeilijkheid

Voor 8:

12 haringfilets

60 cl water

100 g zout

30 cl wittewijnazijn

100 g suiker

250 g ajuin

1 laurierblad

10 geplette peperkorrels

10 geplette Jamaicapeperkorrels (Pimenta dioicia)

20 g tijm

Voor de bieten:

500 g gekookte rode biet

200 g zure room

geraspte mierikswortel

2 kl mierikswortelcrème

peper en zout

citroensap

Doe het zout en de haringen in het water en laat drie uur trekken. Spoel daarna zorgvuldig. Breng de wittewijnazijn aan de kook met de suiker.

Giet de azijn over de ajuin, de kruiden en de specerijen. Giet het afgekoelde mengsel over de haring en laat drie dagen marineren alvorens op te dienen.

Voor de bieten: snij de bieten in blokjes van 5 x 5 mm. Meng ze met de zure room tot het mengsel smeuïg is (niet te nat en niet te droog en met een mooie purperen kleur).

Voeg er de geraspte mierikswortel en de mierikswortelcrème bij en breng op smaak. Dien op met versgeraspte mierikswortel en versgehakt bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content