Gemarineerde groene bloemkool met druiven, koriander en sinaasappel

14/06/11 om 08:36 - Bijgewerkt om 08:36

Geef je waardering

Gemarineerde groene bloemkool met druiven, koriander en sinaasappel

© © Tony Le Duc

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kleine groene bloemkool
  • 20 witte druiven (gehalveerd)
  • 5 el brunoise van wortel (kleine dobbelstenen van 3 mm dik)
  • 2 el fijngehakte platte peterselie
  • Â1/2 el fijngehakte dragon
  • 4 el olijfolie
  • 2 el champagneazijn
  • sap van Â1/2 sinaasappel
  • Â1/2 el korianderzaad
  • peper en zout
  • 1 kl kerriepoeder
  • 1 dl olijfolie
  • oude balsamicoazijn
  • verse koriander en dragon

Bereidingswijze

Trek de roosjes van de bloemkool en snij ze eventueel verder klein. Doe in een kom, samen met de halve druiven, de brunoise van wortel, fijngehakte peterselie en dragon, olijfolie, champagneazijn, sinaasappelsap en korianderzaad. Kruid met peper en zout en laat 30 minuten marineren. Roer de kerriepoeder door de olijfolie.

Schik de bloemkool in een platte ring op de borden, duw goed aan. Werk af met kerrieolie, balsamicoazijn, verse koriander en dragon.

Onze partners