Gemarineerde gamba's

09/06/11 om 17:30 - Bijgewerkt om 17:30

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 600 g diepgevroren gamba's
  • 4 versnipperde sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook (facultatief).

Marinade:

  • 1 dl olijfolie
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • tijm
  • laurierblad
  • gemalen dragon
  • currypoeder (facultatief)

Bereidingswijze

De marinade maakt men een dag op voorhand door de aangegeven ingrediënten te mengen (men mag gul zijn met de kruiden). De gamba's in de marinade ontdooien en nog minstens vier uur marineren. De gamba's op een vuurvaste schaal leggen. De schaal in de oven zetten onder een goed voorverwarmde grill. De gamba's aan beide zijden enkele minuten grillen. De warmte in de oven reduceren om de gamba's langzaam gaar te laten worden. Houdt men van knoflook dan kan men bij het laag zetten van de oven wat knoflook over de gamba's persen. Vervolgens bestrooit men de gamba's met versnipperde sjalot. Opdienen met een frisse gemengde salade aangemaakt met basilicumvinaigrette, tartaarsaus (mayonaise met versnipperd hardgekookt eigeel) en stokbrood.

Lees meer over:

Onze partners