Gemarineerde bergsinaasappel met koriander, citroengras, kruidnagel en tunisbloem

09/06/11 om 17:35 - Bijgewerkt om 17:35

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 4 bergsinaasappels
  • bitter chocolade-ijs
  • vanillestokjes
  • tunisbloemen

Voor de marinade:

  • 10 korianderzaadjes
  • 3 stengels jong citroengras
  • een half vanillestokje
  • 2 kruidnagels
  • 2 tunisbloemblaadjes
  • 3,5 dl sinaasappelsap
  • 2 el suiker

Bereidingswijze

Meng de ingredi‰nten voor de marinade onder elkaar en breng aan de kook. Laat even pruttelen. Schil de sinaasappels tot op het vlees (Â... vif) en snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliezen uit. Zeef de marinade en giet ze over de sinaasappelpartjes. Laat afkoelen en serveer in afzonderlijke porties. Werk af met bitter chocolade-ijs, vanillestokjes en tunisbloemen.

Onze partners