Gemarineerd vlees met mangosaus

10/06/11 om 14:28 - Bijgewerkt om 14:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 800 g vlees (varkens-, kalfs- of rundvlees)

Marinade:

  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 stukje gember van ongeveer 3 cm, ontveld en geraspt
  • 3 theelepels zwarte peperbollen, gekneusd
  • 1 el suiker
  • 2 el tamarindesaus
  • 3 el donkere sojasaus
  • 1 el oestersaus

Voor de saus:

  • 1 rijpe mango
  • 1 klein rood pepertje (zonder de zaden)
  • 1 el vissaus
  • het sap van 1 limoen
  • 3 theelepels suiker
  • een snuifje zout
  • 2 el verse korianderblaadjes

Bereidingswijze

De ingrediënten voor de marinade bij elkaar brengen en mengen. Het vlees gedurende minstens 8 uur marineren. Het vlees uit de marinade halen, drogen en bakken of grillen in olie.

De saus bereiden. Het vruchtvlees van de mango mixen met het pepertje, de vissaus, het limoensap, suiker, zout en blaadjes koriander. De saus zeven. Het gebraden vlees versnijden en opdienen met de op kamertemperatuur gebrachte saus, basmatirijst, broccoli of een salade.

Lees meer over:

Onze partners