Gele paprikasoep met saffraan en romesco

© Getty
Voor 4 personen
Romesco
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • knoflookteentje, geperst
  • 50 g amandelschilfers, geroosterd
  • 6 zongedroogde tomaten, gehakt
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 el platte peterselie
  • 100 ml olijfolie
  • 1 el balsamico
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
Gele paprikasoep
  • 1 el olijfolie
  • 1 zoete Spaanse ui
  • grote knoflookteen, gehakt
  • 1,5 kg gele paprika’s
  • 1 dosis saffraanpoeder
  • 2 el witte balsamico
  • zeezout
  • versgemalen witte peper
  • bladpeterselie
  • amandelschilfers
Bereiding
  1. Prik enkele gaatjes in de rode peper en leg hem samen met alle paprika’s onder een hete grill. Rooster de groenten tot de schil zwartgeblakerd is en doe ze dan in een kom. Dek af met plasticfolie en laat afkoelen. Verwijder de schil, zaadjes en zaadlijsten en snijd de groenten in stukken.
  2. Maak de romesco: doe de rode paprika en peper in een keukenmachine en voeg alle ingrediënten, behalve de olijfolie en balsamico, toe. Pureer tot een homogeen mengsel. Voeg de olijfolie toe in een dun straaltje, terwijl de keukenmachine draait. Roer tenslotte de azijn door de saus en kruid met zout en peper.
  3. Verhit de olijfolie voor de soep en fruit de ui en knoflook. Voeg de saffraan toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de paprika’s en 1 liter water toe en laat 10 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
  4. Pureer de soep tot een glad mengsel en roer er de balsamico door. Kruid met zout en peper, en dien op met een lepel romesco. Werk de gele paprikasoep af met peterselie en amandelschilfers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content