Gele curry met Kurkama, kabeljauw en mango-citroenrelish

10/06/11 om 10:27 - Bijgewerkt om 10:27

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk gember
  • 1 gele peper
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 tl kurkuma
  • 2 el milde kerriepasta
  • 1 el zoetzuur van limoen (lime pickle van Sharwoods)
  • stelen van 1 bosje koriander
  • 2 dl visbouillon
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 pakje babymaïs
  • 100 g bloemkool in roosjes
  • 400 g kabeljauw (of zeewolf)
  • peper
  • zout

Relish :

  • 1 mango
  • 1/4 gepekelde citroen (verkrijgbaar in Marokkaanse winkels)
  • 1 gele peper
  • 1/2 tl geel mosterdzaad
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 el citroensap
  • zout

Bereidingswijze

Schil en snij de mango voor de relish in kleine blokjes. Hak de schil van de gepekelde citroen en de peper fijn. Rooster het mosterdzaad in een droge pan tot de zaadjes opspringen. Doe er de overige ingrediÃ"nten bij en laat kort stoven tot alle smaken zich vermengd hebben. Dien lauw of koud op bij de curry. Hak de ui, knoflook, gember en peper fijn.

Verhit de olie in een braadpan of wok en voeg de fijngehakte kruiden toe. Laat even fruiten en voeg dan de kurkuma, kerriepasta, limoenpickle en fijngehakte korianderstelen toe. Roer goed en voeg de bouillon, kokosmelk, gehalveerde babymaïs en bloemkool toe. Laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn en doe er dan de versneden vis bij. Laat verder sudderen tot de vis gaar is. Serveer de curry met de relish en naanbrood of basmatirijst.

Lees meer over:

Onze partners