Gelardeerde zeeduivel

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

1 kg schoongemaakte zeeduivel

1 potje ansjovis in olijfolie

1 takje rozemarijn

3 el citroensap

grofgemalen zwarte peper

2 sjalotjes

1 teentje knoflook

olijfolie

1 el tomatenpuree

1 el zacht paprikapoeder

2 blikken tomaat

zout

1 theelepel suiker

1 chilipepertje

De helft van de ansjovisfilets in 2 cm lange stukken snijden (indien de vis te zout is, kan men de filets onder stromend water afspoelen). De rozemarijnblaadjes van het takje trekken. De zeeduivel met het citroensap besprenkelen en met zwarte peper op smaak brengen. Daarna met ansjovis en rozemarijn larderen. De resterende rozemarijn over de vis strooien.

De saus bereiden: de versnipperde sjalotjes en knoflook in olijfolie fruiten. De tomatenpuree en het paprikapoeder toevoegen. De tomaten in een zeef laten uitlekken. De tomaten bij de tomatenpuree doen, zout, chilipeper en suiker toevoegen en zo’n 20 minuten laten inkoken. De oven voorverwarmen op 200° C. De tomatensaus in een ovenschotel gieten, de vis op de saus leggen en met olijfolie besprenkelen. De schotel een 25-tal minuten in de oven zetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content