Gelakte mechelbres met gemarineerde zalm en inktvistagliatelle

  • Moeilijkheid

Voor 4:

Voor de gemarineerde zalm:

1 kg schoongemaakte Schotse zalmfilet met vel

50 g zout

75 g griessuiker

1 dl jenever

5 dl olijfolie

1 el gebroken witte peperkorrels

de schil van 1 citroen

1 klein bosje verse koriander

1 klein bosje verse dille

Voor de Mechelbres:

1 tot 2 stuks Mechelbres

1 ui

1 wortel

1/4 schoongemaakte knolselder

1 preiwit

1 takje tijm

1 blaadje laurier

6 takjes verse koriander

1 dl demi-glacesaus

zout

muskaatnoot

olijfolie

boter

vloeibare honing

inktvistagliatelle

1 blaadje filodeeg

gesmolten boter

sumak-kruiden

Wrijf de zalm in met het zout en de griessuiker. Giet er de jenever en de olijfolie over en doe er de peperkorrels, citroenschil, koriander en dille bij. Dek af met huishoudfolie en laat 24 uur marineren in de ijskast.

Snijd de bouten en de borsten van de Mechelbres en verdeel ze in kleinere stukken. Hak de karkassen in stukken en kleur ze in een ovenschotel in een hete oven van 220ƂĀ° C. Hak ondertussen de ui, wortel, knolselderij en prei fijn en doe bij de karkassen. Bevochtig met water, tot de karkassen onderstaan, en doe er de kruiden bij. Laat ongeveer 4 uur zachtjes trekken op het vuur, zeef de bouillon en laat verder inkoken. Voeg op het einde de demi-glacesaus toe en laat inkoken tot sausdikte. Kruid het vlees met zout en versgeraspte nootmuskaat en bak het zachtjes gaar in wat olijfolie en boter. Smeer de kip nadien in met honing en laat even smelten in de oven (180ƂĀ° C).

Kook ondertussen de pasta beetgaar, haal de zalm uit de marinade en droog hem af. Snijd in dunne plakjes. Smeer het blad filodeeg in met gesmolten boter en sumak-kruiden en kleur het goudbruin in een oven van 180ƂĀ° C. Verdeel de pasta over vier borden, schik er de Mechelbres op en werk af met de zalmplakjes. Lepel er de saus rondom en versier met een stukje gebroken filodeeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content