Gelakte kwartels

Bekijk het verrassingsrecept van chef Frederick Dhooge.

Bekijk het verrassingsrecept van chef Frederick Dhooge.

Voor 4:

4 stevige kwartels

4 handjes kruidensla (kervel, waterkers, dragon, krulsla, dille, marjolein, salie, bieslook, munt en platte peterselie)

200 g aardappelen (ratte)

100 g boter

200 g ganzenlever, rauw, in stukken van 50 g

4 mooie sneden ham pata negra

50 g geroosterde sesamzaadjes

Om te lakken:

50 g honing

50 g lavendelhoning

25 g olijfolie

25 g sushi-azijn

1 gehakte teen knoflook,

Vinaigrette:

1/3 olijfolie

1/3 jus van gekonfijte gember

1/3 frambozenazijn

fleur de sel, zwarte peper

Laat de kwartels lichtjes branden boven een gasvlam. Fileer. Kruid de filets en de billetjes met peper en zout, bak kort aan langs beide kanten. Haal de filets uit de pan. Zet de billetjes 3 minuten in de oven en leg bij de filets. Smeer in met de laksiroop.

Schil de aardappelen, snij in plakjes, kook gaar in gezouten water. Giet af, droog de aardappel, pureer en klop op met veel boter. Werk af met gehakte bieslook. Breng de kruidensla op smaak met vinaigrette, peper en zout.

Bak de ganzenlever langs beide kanten. Kruid met zwarte peper en fleur de sel. Zet de gelakte kwartels gedurende 5 minuten in de oven op 180Ā°C steken. Haal uit de oven en laat het lakvocht indien nodig nog even inkoken. Giet over de kwartels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content