Gelakte kalfszwezerik

10/06/11 om 14:16 - Bijgewerkt om 14:16

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 2 eetlepels honing
  • een scheutje azijn
  • een scheutje sojasaus
  • 1 dl kalfsfond
  • 200 g schoongemaakte kalfszwezeriken
  • laurier, peterselie en tijm
  • 50 g ganzenvet
  • 2 artisjokken
  • citroensap

versiering: stukjes gekookte courgette of bieslook

Bereidingswijze

De honing in een pannetje karameliseren en de warmte blussen met azijn. Sojasaus en kalfsfond toevoegen en de saus inkoken. De kalfszwezeriken schoonmaken en koken in gezouten water met laurier, peterselie en tijm. De zwezeriken in koud water dompelen en de vliesjes verwijderen. In dobbelsteentjes snijden en de blokjes in ganzenvet bakken. De artisjokken koken in water met zout en citroensap. De bladeren en het stro verwijderen. De bodems in blokjes snijden en deze mengen met zwezerik en saus. Versieren met blokjes courgette of bieslook.

Lees meer over:

Onze partners