Gelakte eendenborst met Chinese kruiden

10/06/11 om 16:01 - Bijgewerkt om 16:01

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 endenborsten
  • 2 eetlepels honing
  • 80 g gehakte sjalotjes
  • 0,5 dl zachte azijn
  • 2 koffielepels gember
  • 5 dl fond van gevogelte of eend
  • hoisinsaus
  • sojasaus
  • steranijs
  • koriander
  • kardemom

Bereidingswijze

Snij het vet van de eendenborst schuin in, bak het vlees aan alle kanten in een droge pan en begin met de velkant, neem het vlees uit de pan en bewaar het braadvet, prik gaatjes in het vlees en smeer er honing op, laat een 2-tal uren rusten en bestrijk regelmatig met honing.

Laat gesnipperde sjalotjes zweten in de vetstof, samen met gember en eventueel andere kruiden, deglaceer met azijn en laat tot 1/3 inkoken, doe er fond bij en zout met de sojasaus, opnieuw inkoken, binden met maïzena, hoisinsaus toevoegen en opnieuw op smaak brengen.

Het vlees ongeveer 10 min laten bakken in de oven en 15 minuten laten rusten onder folie, in plakjes snijden en kort onder de grill opnieuw opwarmen vooraleer te serveren

Geef er nieuwe aardappelen bij gebakken in het eendenvet.

Onze partners