Gelakte aubergine

Gelakte aubergine: een van de vele lekkere, zomerse (bij)gerechtjes boordevol groenten van chef Seppe Nobels.

Voor 4 personen
  • 3 aubergines
  • 7 eetlepels knoflookolie
  • 4 eetlepels hoisinsaus
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel stadshoning
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • fleur de sel
  • peper uit de molen
  • rozemarijn
  • tijm
  • bonenkruid
  • de zeste van 1 limoen
  • de zeste van 1 citroen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Prik de aubergines in met een groot keukenvork. Besprenkel ze met 3 eetlepels knoflookolie. Laat 30 minuten garen in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd de aubergines overlangs in tweeën. Meng de hoisinsaus met de resterende knoflookolie, sojasaus en honing. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
  4. Smeer de snijkanten van de aubergines in met de lak en bestrooi met sesamzaadjes, fleur de sel en versgemalen peper. Doe er rozemarijn, tijm en bonenkruid op en zet 5 minuten onder een hete ovengrill.
  5. Strooi wat limoen- en citroenzeste over de gelakte aubergine.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content