Gelaagde koffiecake

03/11/11 om 14:48 - Bijgewerkt om 14:48

Geef je waardering

Gelaagde koffiecake

Ingrediënten

Voor 8:

  • 125 g hazelnoten
  • 125 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 125 g suiker
  • 150 g zachte boter
  • 1/2 tl koffie-extract

Voor de crème:

  • 4 gelatineblaadjes
  • 3 dl melk
  • 2 dl sterke koffie
  • 4 eierdooiers
  • 175 g suiker
  • 1 el maïzena
  • 1,5 dl slagroom

Voor het glazuur:

  • 2 gelatineblaadjes
  • 200 g suiker
  • 100 g boter
  • 2 dl room
  • 1 tl koffie-extract

Bereidingswijze

Verwarm oven voor op 180°C. Meng bloem en bakpoeder. Klop de eieren met suiker op. Roer boter, koffie-extract en bloem eronder. Spatel fijngemalen hazelnoten eronder en giet in ingevette vierkante bakvorm (22 cm). Bak 35 à 40 min. Laat 5 min. rusten. Ontvorm, laat afkoelen.

Week gelatine in koud water. Kook melk en koffie. Klop dooiers met suiker op. Voeg maïzena toe en giet al roerend koffiemelk op. Dik in op laag vuur, los er dan de uitgeknepen gelatine in op. Laat afkoelen.

Spatel opgeklopte slagroom onder koffiecrème. Snij de cake in 3 plakken. Breng koffiecrème ertussen, zet 1 u. koel. Laat gelatine weken in koud water. Karamelliseer suiker met 1 dl water in pan. Roer er boter onder, haal van vuur.

Meng met room en koffie-extract. Los er de uitgeknepen gelatine in op, koel kort. Giet glazuur over de cake, verdeel met een paletmes. Laat opstijven en versnijd.

Lees meer over:

Onze partners